Sommerhilsen

Kære alle medlemmer af Esbjerg Lærerforening

Først og fremmest skal lyde en kæmpe tak til jer, som kom og bakkede op på generalforsamlingen. Det viser en imponerende høj grad af engagement hos jer, at I trods de anderledes omstændigheder valgte at møde så talstærkt op.

Jeg glæder mig allerede til næste års generalforsamling d. 18. marts 2021, som jeg håber og tror på igen kan byde på et fysisk møde krydret med god mad og hyggeligt samvær.

Jeg ved, at med den tillid, I har vist mig, følger høje forventninger, og jeg vil gøre mit absolut bedste for at leve op til dem. Med opbakning og hjælp fra en stærk kredsstyrelse samt dygtige ansatte på kontoret er jeg sikker på, vi kan lykkes.

Som nyvalgt formand er der meget, jeg skal have sat mig ind i og mange samarbejdspartnere, jeg skal have hilst på, og de første dage på kontoret er da også hurtigt blevet fyldt op med mange opgaver.

Noget af det allervigtigste for mig er dog at få hilst ordentligt på jer medlemmer. I er Esbjerg Lærerforening, og det er jeres arbejdsforhold, det hele handler om. Derfor vil besøg rundt på jeres forskellige matrikler få høj prioritet for mig i det nye skoleår.

Som lærer og tillidsrepræsentant på en skole har mit fokus selvfølgeligt primært været på lærere og børnehaveklasseledere på folkeskolerne, men jeg ser frem til at få bedre kendskab til de andre medlemsgrupper, som vores forening også favner.

De sidste måneder af dette skoleår bliver næppe nogle, vi glemmer lige foreløbigt. Tiden med lock down, hjemsendelse, nød- og fjernundervisning har krævet en næsten umenneskelig omstillingsparathed af os som faggruppe, men har også vist glimt af en skole, som på mange områder rummer nogle kvaliteter, som må og skal huskes og bruges, når vi fremadrettet skal diskutere, hvad vi egentligt vil med folkeskolen.

Selvom mange måske nok har følt sig lige lovligt ladt alene med mange nye og ukendte opgaver, så viste perioden også, at når man giver lærere og børnehaveklasseledere frihed, ansvar og tillid, så vokser initiativet, kreativiteten og ansvarsfølelsen. Den erfaring håber jeg maner til eftertanke hos politikere, forvaltning og i ledelserne, og hvis ikke den gør, skal vi i Esbjerg Lærerforening nok minde dem om det.

Til sidst vil jeg bare sige, at selvom sommerferien måske ikke bliver helt så eksotisk, som mange af jer sikkert havde planlagt, så ønsker jeg jer alle en rigtig dejlig og solrig sommerferie. Den er i hvert fald ekstra velfortjent i år.

Mange hilsner

Maja Gundermann Østergaard

Emner

Målgruppe